top of page

Ρινικό Διάφραγμα

Διάφραγμα χωρίς νάρκωση; χωρίς σφυρί και καλέμι; χωρίς γάζες στη μύτη;

 

Και όμως είναι δυνατόν! Και είναι εφικτό με τη χειρουργική συσκευή υπερήχων που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στην ΩΡΛ, στη γναθοχειρουργική, και πιο πρόσφατα και στην αισθητική χειρουργική. Μια μέθοδος όχι μαγική αλλά επαναστατική! Αφήστε μας ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και θα σας ενημερώσουμε για κάθε λεπτομέρεια. Και φυσικά, για όσες και όσους επιθυμούν, και ταυτόχρονη αισθητική αποκατάσταση της μύτης από τον ίδιο χειρουργό, βεβαίως υπό άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις. Με την ίδια συσκευή, αλλά με διαφορετικό κυματοδηγό, μπορεί να διενεργηθεί και αμυγδαλοπηξία για υποτροπιάζουσες αμυγδαλίτιδες ή κακοσμία του στόματος.

 
 
 
Απαλλαγείτε οριστικά με το Χειρουργείο Υπερήχων χωρίς Νάρκωση. Καινοτόμο - Πρωτοπόρο - Ανώδυνο!!

 

Η αντιμετώπιση των παθήσεων της μύτης, και των αμυγδαλών με ριζική, χειρουργική μέθοδο, ανώδυνα, αναίμακτα, αλλά και χωρίς γενική αναισθησία, είναι επαναστατική για τα δεδομένα της εποχής μας. Η εφαρμογή αυτή γίνεται εφικτή χάρη σε ειδική συσκευή υπερήχων η οποία προκαλεί ταλάντωση των κυματοδηγών τη συχνότητα των υπερήχων (44.000 ταλαντώσεις ανά δευτερόλεπτο).

 

Η ταλάντωση αυτή στην άκρη των κυματοδηγών, διερχόμενη από τους ιστούς, προκαλεί σπηλαιοποίηση με λύση των κυττάρων και αποστείρωση των ιστών χωρίς έγκαυμα, η οποία μετά τη φάση της επούλωσης οδηγεί στην ίαση.

Ανώδυνη και αναίμακτη αντιμετώπιση της κακής ρινικής αναπνοής, του ροχαλητού, της υπνικής άπνοιας, των φλεγμονών των αμυγδαλών, της κακοσμίας του στόματος.

 

Η μέθοδος της χειρουργικής με συσκευή υπερήχων έχει πολλές ενδείξεις. Με τη μέθοδο αυτή αντιμετωπίζεται η δυσχέρεια της ρινικής αναπνοής εφόσον αυτή οφείλεται σε σκολίωση του ρινικού διαφράγματος (στραβό διάφραγμα), σε υπερτροφία των ρινικών κογχών, και σε πολλές περιπτώσεις πολυπόδων της μύτης.

Η αποκατάσταση της επαρκούς αναπνοής από τη μύτη αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του ροχαλητού και των επεισοδίων άπνοιας στον ύπνο. Σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να διενεργηθεί και φαρυγγοϋπερωιοπλαστική με τη συσκευή των υπερήχων. Η επέμβαση αυτή αφορά στη μαλθακή υπερώα και στη σταφυλή μέσα στο στόμα και τον μεσοφάρυγγα.

Μια από τις αιτίες ροχαλητού και υπνικής άπνοιας είναι οι υπερτροφικές αμυγδαλές. Με τη συσκευή υπερήχων μπορούμε να συρρικνώσουμε τις αμυγδαλές υπό τοπική αναισθησία.

 

Οι αμυγδαλές εκτός από το μέγεθός τους, μας απασχολούν και με συχνές φλεγμονές (πυώδεις αμυγδαλίτιδες) και ως αιτία κακοσμίας του στόματος. Η συσκευή υπερήχων μας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσουμε, να αποστειρώσουμε, και να εξαλείψουμε τις κρύπτες των αμυγδαλών που αποτελούν την αρχική εστία φλεγμονής και κακοσμίας.

Οι επεμβάσεις με τη συσκευή υπερήχων γίνονται συνήθως με τοπική αναισθησία, ανάλογα και με την προτίμηση του ασθενούς. Για το κάθε όργανο που χειρουργείται, υπάρχει και ο αντίστοιχος κυματοδηγός.
 

Η συνήθης διάρκεια των επεμβάσεων είναι μισή ώρα. Η αποκατάσταση μετά την επέμβαση είναι άμεση. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει ακόμα και την ίδια μέρα στην εργασία του. Η εξωτερική του εμφάνιση δεν επηρεάζεται καθόλου καθώς δεν προκαλούνται οιδήματα ή αιματώματα. Επιπλέον, δεν τοποθετούνται γάζες στη μύτη.

Η μέθοδος είναι ιδανική σε περιπτώσεις ηλικιωμένων ασθενών ή ασθενών των οποίων η γενική κατάσταση της υγείας δεν επιτρέπει τη χορήγηση γενικής αναισθησίας. Εάν ο ασθενής λαμβάνει αντιπηκτική αγωγή θα πρέπει να προηγηθεί τροποποίησή της λίγες ημέρες πριν την επέμβαση.

Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί προεγχειρητικός έλεγχος, ενώ η μετεγχειρητική αγωγή είναι συνήθως περιορισμένη καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται ούτε λήψη αντιβιοτικής αγωγής.

Τέλος, στην περίπτωση που έχει προηγηθεί χειρουργική επέμβαση με οποιαδήποτε τεχνική σε μια από τις περιοχές του στόματος ή της μύτης και απαιτείται διόρθωση, η μέθοδος της χειρουργικής με τη συσκευή των υπερήχων αποτελεί συχνά την μόνη επιλογή.

Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
Χειρουργικό Μοτέρ Piezotome
bottom of page